banner

Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 16:22

Društveno blinkeraško #2 Drava

Napisao

12.11.2016. smo održali drugo društveno natjecanje u lovu ribe umjetnim mamcima ali več sad tradicionalno na Rijeci Dravi . Natjecanje je održano od 15-18 sati ne bi li se ulovio i pokoji smuđ .Naravno da je kiša padala taj dan kao da nikad neče stati,ipak i po tom vremenu se skupilo nas 14 luđaka .
Vječamo kako čemo vagati ribu pošto jedini ja imam metar , a drug Prezidente je zaboravio vagu . Pošto ionako nečemo bodovati ribu ispod mjere odluka je da čemo vagati u domu na staroj dravi , keč i speč .
Ako je Prezidente zaboravio vagu , bar nije zaboravio rakiju , patoka , al šta je - tu je!
Krečemo u 15:00 i smanjivamo satnicu na 17:00 glede usranog vremena koje postaje još usranije svakog trena ! Prošle godine su uhvačena samo dva mala bolena , ove mi smrdi na sličnu situaciju . Pošto polovica ljudi trči desno prema kamenu ja kidam naljevo prema kanalu gdje uvjek bude koja štuka u granju . Imao sam pravo glede štuke , držala je twister za rep sve do mojih nogu . Twister 6 incha , a štuka 7 incha .
Pepa mi usput govori da je mali Puljić Hrvoje puko jednu od 2 kg , predivno , mali je bio prvi na međunarodnom kupu prije mjesec dana , a sad če održati lekciju i na društvenom natjecanju !
Prolazim par dobro poznatih mjesta i panjeva gdje sam prošlih godina znao nabost smuđeve , voda je u popriličnom porastu nakon dana opadanja i trebala bi pokrenit ribu bliže obali , a smrdi mi non stop na soma .
Nakon što sam skužio da mi je najdraži panj na mjestu gdje je bio i prije dvije godine i da je prekriven starim liščem koje taman spriječi udicu da se zabije u njega skidam špulu sa 10 lb špagom i stavljam onu sa 30 lb te malko povečavam težinu jig glave sa 14 na 21 gram . Sa tim sam dobio da mogu bacit ispred panja i pustiti vodu da gura špagu tako da varalica samo zaobiđe panj i par sekundi leruje u rupi koja se nalazi iza svakog panja . Treči ispravan pokušaj i griz , riba gore , riba otpala . Nakon nabrajanja par svetaca , krvi ovakve i onakve , ponovo griz i gore je kako spada , smuđ oko dvice . Nije prošlo dugo do ponovnog griza , shimano stradic od 60 gr u kifli i puče FC 0.33 . Skidam sve japance i kineze s neba dok nisam vidio da je FC izgrecan od štučjih zuba , luđakinja je bila iza istog panja sa dva smuđa ... hm ?!
Taman smo bili svi mokri do kože i svima je dopizdilo pecanje za taj dan , prsti su mi se toliko smrzli da nisam mogao povezati kopču nakon kidanja . Krečemo prema mostu , a tamo som oko cenera i Štef Tokar sa osmjehom od uha do uha , a smrdilo mi je na soma !
Na brzinu se pakiramo put Stare Drave gdje pečica na drva ljepo pucketa , a zraka nema od dima cigareta !
Čiro vadi vage i važemo ribe . Samo tri je ulovljeno , taman za prva tri mjesta . Mali Puljić je mokar do jaja ali vidno zadovoljan , pustio je štuku u Staru Dravu pošto joj nije smetalo vožnja od 10tak minuta . Jedemo hamburgere i naručujemo tekuče probleme , pola pije čaj , a pola pivo , mi smo u boljoj polovici !
Redosljed na vagi je bio:Stjepan Kovačević - som 8,50 kg
Tomislav Šimunović - smuđ 2.00 kg
Hrvoje Puljić - štuka 1.30 kg

Poslje natjecanja bacili belu i razlaz doma ! Na godinu kontam da bi mogli napraviti više ovakvih više druženja nego pravih natjecanja pošto je druženja sve manje ne samo u pecanju nego u svim životnim sferama !ps. Nažalost ja majmun ne ponesem fotoaparat , a ni ostali nisu bili bolji . Sve slikano sa mobitelima .

2db

3db

4db

 

Pročitano 1069 puta